Transparent
Inloggen
Sluiten

Derksen biedt Jaakke en Ajax excuses aan

12 september 2008 15:06 - AD Sportwereld / VI

Verslaggever: SvdE

Johan Derksen zal zowel John Jaakke als Ajax zijn excuses aanbieden voor de computervredebreuk die een medewerker van Voetbal International heeft gepleegd. De journalist brak in op de computer van Jaakke en vervolgens publiceerde VI vertrouwelijke informatie uit het rapport-Coronel.

"Dit is onbeschaafd", reageert Derksen, hoofdredacteur bij VI. "Als hij wordt veroordeeld, zal hij niet meer kunnen terugkeren in zijn functie. Ajax en John Jaakke zal ik mijn excuses aanbieden. Als voetbalblad krijg ik graag nieuws, maar niet op onrechtmatige wijze. Wat nu is gebeurd, is bij wet verboden en dat kun je niet tolereren."

Volgens Derksen heeft Ajax na de publicatie niet bij hem gevraagd naar de herkomst van de berichtgeving. In 'Voetbal Insite' op VI.nl zwakt hij zijn woorden dan ook af. Volgens Derksen is er geen sprake van imagoschade. "Ik vind dat VI geen enkele blaam treft. De desbetreffende redacteur heeft dat in zijn eigen tijd en hoofdzakelijk vanaf zijn thuisadres gedaan. Hij heeft een geheim rapport geleverd, zoals ik stapels geheime rapporten op mijn bureau heb gehad. En daar is inderdaad uit geciteerd."

Meer op AD Sportwereld / VI




Tags

derksen jaakke rapport blaam computer computervredebreuk coronel herkomst hoofdredacteur imagoschade insite medewerker onbeschaafd onrechtmatige publiceerde rapporten redacteur stapels thuisadres tolereren verboden vertrouwelijke voetbalblad zwakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos