Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlaag Oranje; rode kaart Stekelenburg en doelpunt Huntelaar

6 september 2008 23:11

Verslaggever: M

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Australie verloren. In Eindhoven ging Oranje met 1 - 2 onderuit. Het enige doelpunt van Nederland kwam op naam van Klaas-Jan Huntelaar. De spits van Ajax scoorde al in de 6de minuut op aangeven van Babel. De gelijkmaker van Australie viel in de blessuretijd van de eerste helft. Kewell benutte een penalty na een overtreding van Stekelenburg in het strafschopgebied.

Stekelenburg moest aan de noodrem trekken na een te korte terugspeelbal van Heitinga. Hij moest daardoor met een rode kaart het veld verlaten. Ook Huntelaar was het slachtoffer. Hij werd door Van Marwijk geslachtofferd voor Timmer. Nederland kon met 10 man in de tweede helft een nederlaag niet voorkomen. Kennedy kopte de 'Aussies' een kwartier voor tijd naar een overwinning.

Oranje speelt woensdag de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Macedonie. Het is nog onbekend of de rode kaart van Stekelenburg consequenties heeft voor deze wedstrijd.

Meer op


Discussieer mee op de forums


Tags

stekelenburg huntelaar oranje australie nederland aussies babel consequenties heitinga kennedy kewell macedonie marwijk noodrem slachtoffer strafschopgebied terugspeelbal timmer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws
Tagcloud

aankomen alvarez bag bergkamp blind chelsea copy delcampo donvito gisteravond hag huntelaar jong liam lidus lille luigitentorioabc marin martinez neres overmars promes rcv renemar robbertb schuurs valencia veltman wegvallen ziyech