Transparent
Inloggen
Sluiten

Babangida schiet Nigeria naar finale

10 februari 2000 22:52

Verslaggever: M

Tijjani Babangida is donderdag de held van Nigeria
geworden. De snelle Nigeriaan loodste zijn land door twee doelpunten naar de finale van de Africa Cup, dat wordt gehouden in Ghana en Nigeria. De 26-jarige vleugelspeler zorgde er persoonlijk voor dat Zuid-Afrika door de 'Super Eagles' werd verslagen in de halve finale.

Babangida, die scoorde in de 1ste en 34ste minuut van de wedstrijd, kreeg van bondscoach Jo Bonfrere een kwartier voor tijd een publiekswissel. 'Baba' kreeg van de 40.000 toeschouwers een staande ovatie. Nigeria treft in de finale Kameroen dat met 3 - 0 te sterk was voor Tunesie.

Meer op




Tags

nigeria babangida africa afrika baba bonfrere eagles ghana kameroen loodste nigeriaan ovatie publiekswissel tijjani tunesie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht