Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Basten: aantrekken spelers van Europese topclubs moeilijk

15 juli 2008 07:39 - Algemeen Dagblad

Verslaggever: RvN

Bij zijn presentatie liet Marco van Basten weten dat hij voor versterking van Ajax zich vooral ook zou melden bij Europese topclubs om te kijken welke spelers hij daar kon losweken. Tot nu toe heeft dat nog niets opgebracht. "In deze fase is het moeilijk om concreet te worden met spelers van dergelijke clubs. Dat komt deels omdat de transferperiode helemaal wordt doorgetrokken tot de laatste dagen van augustus. Daarnaast is het aanbod sowieso beperkt. Als wij een speler van Barcelona willen, moet hij net niet goed genoeg zijn voor die club, maar heel bruikbaar voor ons. Dan zoek je dus in een beperkt gebied."

Henrique van Barcelona is nu nog nadrukkelijk in beeld. Van Basten: "Een type Jaap Stam, daar zetten we eigenlijk op in. Bij voorkeur een Nederlander met ervaring. Maar dat wordt een moeilijk verhaal, want die types moeten er dan wel zijn. Met Henrique zijn we sowieso bezig. Maar de bestuurssituatie bij Barcelona is complex, ze weten daar zelf niet helemaal hoe het verder gaat."

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

basten barcelona henrique bestuurssituatie bruikbaar losweken opgebracht stam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey calavaro diepgang elsimao farioli footballanalyst forbs hag henderson hlynsson inverted kiki mannsverk mikautadze nice ogc overtal pirlo poster rossi sevic shogun steijn taylor text