Transparent
Inloggen
Sluiten

[Poll] 'Regel als 6+5 zou uitstekend zijn voor Ajax'

24 juni 2008 09:49 - Ajax Netwerk Poll

Verslaggever: HT

De Fifa wil het aantal buitenlanders in de competities aan banden leggen. Eén van de opties is om de zogenaamde 6+5 regel in te voeren. Van alle elf spelers op het veld, moeten er dan zes uit de het land van herkomst komen. De bezoekers van Ajax Netwerk vinden dit over het algemeen een uitstekend plan. Dat blijkt uit een poll die hier onlangs is gehouden.

Bijna negentig procent van alle stemmers denkt dat zo'n beperkende regel goed is voor Ajax. Een overgrote meerderheid van bijna 52 procent, denkt dat Ajax op die manier spelers uit de eigen jeugd een stuk langer blijven. 38 procent trekt het nog iets verder en denkt dat Ajax op die manier weer één van de topteams in Europa kan worden.

Toch zijn er ook sceptici. Een kleine zes procent vindt het plan discriminerend en een kleine vijf procent denkt dat de Fifa het plan zal afzwakken, waardoor het uiteindelijk niets verandert.

Meer op Ajax Netwerk Poll




Tags

poll fifa afzwakken buitenlanders discriminerend herkomst overgrote sceptici stemmers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper