Transparent
Inloggen
Sluiten

Kunstgrasveld verdwijnt van trainingsveld naast ArenA

29 mei 2008 17:25 - Ajax.nl

Verslaggever: P.

Het enkele jaren geleden gelegde kunstgrasveld op het trainingsveld naast de ArenA verdwijnt. Op verzoek van de nieuwe technische staf gaat Ajax ervoor zorgen dat beide trainingsvelden van echt gras zijn, laat Ajax op de officiële clubsite weten.

Henri van Der Aat legt uit waarom: "Dit (het trainingsveld, red.) is de plek waar de A-selectie dagelijks traint. Tot voor kort lag hier zowel een kunstgrasveld als een natuurlijke grasmat. Het kunstgrasveld werd de afgelopen twee seizoenen niet of nauwelijks gebruikt. Belasting van één trainingsveld blijkt te zwaar. De kwaliteit van dat ene trainingsveld is gedurende het seizoen om die reden hard achteruit gegaan. De A-selectie heeft dus twee velden nodig om op te kunnen trainen. Aangezien de selectie de wedstrijden ín het stadion op natuurlijk gras speelt, heeft de nieuwe technische staf, Marco van Basten, John van ‘t Schip en Rob Witschge, bij de directie van Ajax de wens neergelegd er voor te zorgen dat beide trainingsvelden van echt gras zijn. Om die reden wordt momenteel het Ten Cate Two Stars veld vervangen door een natuurlijke grasmat."

Hieruit mag volgens Van der Aat niet geconcludeerd worden dat Ajax tegen kunstgras is. Sterker nog, Ajax investeert er juist in. "Op jeugdcomplex de Toekomst liggen momenteel twee kunstgrasvelden die intensief worden gebruikt door de diverse elftallen. De verwachting is dat deze op korte termijn worden vervangen door twee nieuwe kunstgrasvelden. Ajax verwacht binnen een paar jaar uitbreiding van het totale complex en daarbij ook van het aantal kunstgrasvelden."

Meer op Ajax.nl




Tags

kunstgrasveld arena gras kunstgrasvelden aat basten belasting cate clubsite gelegde henri hieruit investeert stars witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper