Transparent
Inloggen
Sluiten

Arrestatie dreigt voor Babangida

21 juni 2001 20:24

Verslaggever: M

Op 1 juli speelt het nationale elftal van Nigeria een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Soedan. Een van de geselecteerde Super Eagles is Tijjani Babangida, de rechtsbuiten van Ajax die het afgelopen jaar werd verhuurd aan Genclerbirgli. Of Tijjani Babangida echter van de partij zal zijn is nog maar de vraag. De sympathieke speler dreigt namelijk gearresteerd te worden als hij e e n voet zet in Kano, waar de Eagles hun kamp hebben opgeslagen. De voorzitter van Kano Pillars Football Club, Alhaji Kabiru Baita, liet in een interview met New Nigerian Sports in Abuja weten serieus te denken aan een arrestatiebevel voor Babangida tenzij hij zijn vermeende schuld van meer dan 25.000 gulden aan het lokale bestuur in Kano terugbetaald.

Babangida had enige tijd geleden van het bestuur van Kano een grote som geld gekregen om een vriendschappelijke wedstrijd te organiseren in het Sani Abacha-stadion ter gelegenheid van zijn huwelijk. De kleine Nigeriaan zegde vlak voor het begin van het duel echter af wegens een auto-ongeluk. Dit tot groot ongenoegen van de supporters die daarop vernielingen aanbrachten in het stadion. Volgens Alahji moet Babangdida nu ook de herstelwerkzaamheden aan het stadion bekostigen. Babangida weigert het bedrag te betalen.

Meer op




Tags

babangida kano arrestatie bestuur eagles tijjani aanbrachten abacha abuja alahji alhaji arrestatiebevel babangdida baita bekostigen gearresteerd genclerbirgli geselecteerde gulden herstelwerkzaamheden huwelijk kabiru nigeria nigeriaan nigerian ongeluk opgeslagen pillars sani soedan sympathieke terugbetaald zegde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos