Transparent
Inloggen
Sluiten

Top-10 Ajax Netwerk Man of the Season bekend: Huntelaar Man of the Season

Verslaggever: P.

Enige tijd geleden was het al officieus bekendgemaakt omdat Klaas Jan Huntelaar niet meer in te halen viel, maar nu is het officieel: de spits van Ajax heeft zijn titel als Ajax Netwerk Man of the Season geprolongeerd. Huntelaar eindigde het seizoen met 121 punten, hetzelfde puntenaantal waarmee hij vorig seizoen de titel behaalde. Huntelaar is dit seizoen vijftien keer verkozen tot Man of the Match, één keer meer dan vorig seizoen. Luis Suárez wist tweede te worden, Gabri is derde geworden.

De top tien luidt als volgt:

1) Klaas-Jan Huntelaar: 121,0 punten: 15 keer 5 punten, 4 keer 4 punten, 6 keer 3 punten, 4 keer 2 punten, 4 keer 1 punt.

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn Man of the Season prijs kort na de officieuze bekendmaking gekregen. De spits kreeg het door Ajax in 2000 in beperkte oplage uitgebrachte gedenkboek over de eerste eeuw van Ajax. 'Super', zei Huntelaar meermaals toen hij het zware boek doorbladerde.

2) Luis Suárez: 76,0 punten: 7 keer 5 punten, 7 keer 4 punten, 2 keer 3 punten, 3 keer 2 punten, 1 keer 1 punt.

De Zuidamerikaanse aanvaller heeft een meer dan sterk eerste seizoen achter de rug. Met zijn assists en goals heeft Luis Suárez zichzelf bewezen. Bij FC Groningen heeft Suárez een reputatie opgebouwd als duikelaar, maar het afgelopen half jaar is dat uit zijn spel verdwenen, Suárez speelt en denkt als een Ajacied: temperamentvol en technisch.

3) Gabri: 70,0 punten: 3 keer 5 punten, 6 keer 4 punten, 6 keer 3 punten, 5 keer 2 punten, 3 keer 1 punt.

Gabriel Garcia de la Torre heeft in zijn tweede seizoen bij Ajax de derde plaats gehaald. Gabri is de motor van het middenveld die hardwerkend en met inzet en passie als een onzichtbare aanvoerder het team aanstuurt.

4) John Heitinga: 68,0 punten: 4 keer 5 punten, 6 keer 4 punten, 2 keer 3 punten, 5 keer 2 punten, 8 keer 1 punt.

Het waren emotionele momenten, voor hemzelf en voor supporters, die laatste wedstrijden van Heitinga. na zeventien jaar bij Ajax te hebben te hebben gespeeld vertrekt de aanvallend ingestelde verdediger naar Atletico Madrid. Ajax verliest een sterke persoonlijkheid en een van de boegbeelden van de jeugdopleiding.

5) Thomas Vermaelen: 60,0 punten: 4 keer 5 punten, 3 keer 4 punten, 5 keer 3 punten, 6 keer 2 punten, 1 keer 1 punt.

Thomas Vermaelen leek, ondanks zijn enkelblessure op een top-3 positie af te stevenen, maar de recente liesblessure gooide in ieder geval roet in het eten. De waardering die supporters voor Vermaelen hebben zegt genoeg over het vertrouwen dat er in de Belgische Ajacied is.

6) Jan Vertonghen: 53,0 punten: 1 keer 5 punten, 6 keer 4 punten, 7 keer 3 punten, 1 keer 2 punten, 1 keer 1 punt.

Jan Vertonghen heeft als linksback bewezen zijn mannetje te kunnen staan. In verdedigend opzicht is Ajax er niet op achteruit gegaan sinds Vertonghen linksback staat.

7) Maarten Stekelenburg: 43,0 punten: 4 keer 5 punten, 3 keer 4 punten, 3 keer 2 punten, 5 keer 1 punt.

Maarten Stekelenburg heeft een goed seizoen achter de rug. Gestopte penalties, betere reflexen, de keeper van Ajax heeft dit seizoen laten zien waarom de trainers die hem opstellen vertrouwen in hem hebben. Volgend jaar moet en kan het nog beter.

8) Albert Luque: 31,0 punten: 1 keer 5 punten, 4 keer 4 punten, 2 keer 3 punten, 1 keer 2 punten, 2 keer 1 punt.

Totaal genegeerd door Adrie Koster en goed gewaardeerd in de speelminuten die Albert Luque Martos wél maakte. De 786 minuten die Luque maakte waren goed genoeg voor 31 punten en de achtste plaats in het eindklassement. Wat zal het worden als Luque wél een eerlijke kans krijgt?

9) Niemand: 23,0 punten: 1 keer 5 punten, 1 keer 4 punten, 2 keer 3 punten, 3 keer 2 punten, 2 keer 1 punt.

Vorig seizoen uit de top-10, dit seizoen terug op de negende plaats. De optie 'Niemand' is ooit in het leven geroepen om proteststemmen te kunnen geven. daar was dit seizoen alle reden toe. Laten we eerlijk wezen: er waren erg veel baggerwedstrijden dit seizoen. Verliezen van, bijvoorbeeld, Excelsior is niet wat Ajacieden kunnen en mogen verwachten.

10) Bruno Silva: 19,0 punten: 4 keer 3 punten, 2 keer 2 punten, 3 keer 1 punt.

Bruno Silva heeft zich bij Ajax moeiteloos aangepast en is in korte tijd een betrouwbare kracht geworden, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Van Bruno Silva gaan we nog veel zien.

Rasmus Lindgren (elfde) en de dit seizoen debuterende Siem de Jong (twaalfde) hebben de top-10 net niet gehaald. Gregory van der Wiel had een erg sterke seizoensstart, maar zijn blessure heeft ervoor gezorgd dat hopelijk volgend seizoen het seizoen zal worden wat dit seizoen had moeten zijn. Een laatste woord voor Edgar Davids: een dertiende plaats, de plek van het shirtnummer. Ajax Netwerk bedankt Edgar Davids voor zijn inzet en loyaliteit voor Ajax.

Meer op Ajax Netwerk Man of the Season
Discussieer mee op de forums


Tags

huntelaar suarez luque gabri silva vermaelen vertonghen albert davids heitinga stekelenburg titel aanstuurt adrie atletico baggerwedstrijden boegbeelden boek debuterende doorbladerde duikelaar eeuw eindklassement enkelblessure excelsior gabriel garcia gedenkboek gooide gregory groningen hardwerkend ingestelde jong koster liesblessure lindgren loyaliteit madrid martos match moeiteloos motor officieus onzichtbare oplage passie penalties proteststemmen puntenaantal rasmus reflexen reputatie roet seizoensstart shirtnummer temperamentvol torre twaalfde uitgebrachte wezen wiel zuidamerikaanse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.811 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

ajaciedkevin alvarez blind brobbey donvito elsimao fier giphy gravenbergh hag haller idrissi joe jong koen koopmeiners kudus labyad lekkerder messi neres sanchez schipahoy schuurs spelbos tadic timber traore utrecht ziyech