Transparent
Inloggen
Sluiten

Davids vertrekt bij Ajax [inclusief filmpje]

20 mei 2008 13:35 - Ajax.nl

Verslaggever: TP

Edgar Davids heeft zondag tegen FC Twente zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Op Ajax.nl geven beide partijen aan dat ze besloten hebben om geen nieuwe verbintenis met elkaar aan te gaan. Davids liet de afgelopen weken al regelmatig doorschemeren dat de kans op een langer verblijf in Amsterdam erg klein was.

Edgar Davids debuteerde op 8 september 1991 tegen RKC Waalwijk in het eerste elftal van Ajax. In totaal speelde de middenvelder 184 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst, daarin maakte hij 36 doelpunten. Davids werd met Ajax drie keer landskampioen en maakte deel uit van het team dat in 1995 de Champions League won. Zijn buitenlandse carrière leidde hem langs AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.

In januari 2007 keerde Davids terug op het oude nest. In zijn eerste half jaar was hij belangrijk voor het team. Met Davids erbij verloor Ajax geen wedstrijd. Het kampioenschap werd uiteindelijk op een doelpunt gemist, maar Ajax won wel de beker. Davids benutte de beslissende penalty. In de voorbereiding op het afgelopen seizoen brak de aanjager in een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn been. Pas na de winterstop kwam hij terug, maar hij kon niet voorkomen dat het seizoen teleurstellend zonder prijs eindigde.

Afgelopen zondag liep Davids al een afscheidsrondje na de wedstrijd tegen FC Twente. Aan het begin van volgend seizoen verwacht hij terug te komen voor een officieel afscheid van de supporters. Over zijn toekomst zegt hij: "Op dit moment weet ik nog niet wat ik ga doen. Er is de afgelopen periode interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik ben fit en voel me nog goed genoeg om op niveau door te voetballen."

Hieronder een laatste eerbetoon namens Ajax Netwerk aan 'de pitbull'. Patrick V maakte dit filmpje ongeveer een jaar geleden. Wij grijpen nu nog één keer terug naar het filmpje, om op passende wijze afscheid te nemen van Edgar Davids.

Meer op Ajax.nl




Tags

davids twente aanjager afscheidsrondje barcelona eagles eerbetoon internazionale juventus milan nest pitbull rkc tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper