Transparent
Inloggen
Sluiten

Twente houdt Ajax op 0-0, Ajax naar UEFA Cup

18 mei 2008 16:25

Ajax is er vanmiddag niet in geslaagd de finale van de play-offs 2007/2008 te winnen. Waar uit met 2-1 werd verloren, bleef Ajax thuis op 0-0 steken tegen FC Twente. De Tukkers mogen daardoor naar de derde voorronde van de Champions League. Voor Ajax rest een plaatsje in de UEFA Cup.

In de eerste lag het initiatief geheel aan de kant van Ajax. De Amsterdammers slaagden er echter niet in om te scoren. Silva was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar Boschker redde. Aan de andere kant kreeg Stekelenburg weinig te doen, op een enkel schot van Huysegems na.

Na ruim een halfuur spelen kregen Suarez en Braafheid beide een gele kaart vanwege een klein handgemeen. Vlak voor rust had ook El Ahmadi een overtreding nodig om Suarez te stoppen. Ook hij kreeg geel.

In de tweede helft bleef de opdracht voor Ajax dezelfde: scoren. Aangezweept door het publiek, trok de thuisploeg naar voren. Aan de andere kant van het veld ontstonden echter misschien wel de grootste kansen, onder andere via Hersi en Elia. Met nog een kleine 20 minuten op de klok greep trainer Koster dan ook in: stormram Urzaiz kwam het veld in voor Davids en Perez maakte plaats voor De Jong.

De wissels leken succesvol. In de laatste minuten was sprake van een ware stormloop op het doel van Boschker. Onder andere Rommedahl, Suarez, Huntelaar en Lindgren waren dichtbij de winnende treffer. De keeper uit Lichtenvoorde was echter telkens een sta-in-de-weg. Hierdoor bleef het 0-0 tot het eind.

Uiteindelijk bleek Ajax derhalve ook de vierde wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente weer niet in staat de Tukkers te bedwingen. De nummer 2 van de Eredivisie moet het daardoor dit jaar doen met een plekje in de UEFA Cup.




Tags

twente uefa suarez boschker aangezweept ahmadi bedwingen braafheid davids dichtst elia eredivisie handgemeen hersi huntelaar huysegems jong koster lichtenvoorde lindgren perez plaatsje rommedahl silva slaagden stekelenburg stormloop urzaiz voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht