Ajax verslaat Heerenveen ook thuis: 3-1

5 mei 2008 22:07

Via een 3-1 zege op Heerenveen in de Amsterdam Arena heeft Ajax de finale van de play-offs bereikt. Na de zege in Heerenveen was dat meer dan voldoende voor kwalificatie voor de finale.

Het duel begon weinig verheffend. Ajax kon in de eerste helft te weinig creëren. Pas aan het einde van de eerste helft ging de wedstrijd los. Bradley moest na twee gele kaarten vertrekken. Op slag van rust haalde Heerenveen doelman Van Dijk Sarpong neer waarna Perez de penalty feilloos binnenschoot.

Met de 1-0 was het duel eigenlijk beslist tegen de tien man van Heerenveen. Ajax kreeg vervolgens ruimte en ging zelf ook agressiever spelen. Het liep toen via doelpunten van Rommedahl en opnieuw Perez naar een 3-0 voorsprong uit. Ajax kon vervolgens freeweehlend naar het einde. Dat Pranjic nog de 3-1 maakte, was eigenlijk slechts voor de statistieken.