Transparent
Inloggen
Sluiten

Maandag in de winkel: Staanplaats

22 april 2008 20:33

Verslaggever: P.

Op maandag 28 april ligt het boek 'Staanplaats' in de winkel: het boek is een selectie uit bijna 2000 columns die in de Amsterdamse krant Het Parool hebben gestaan, de laatste 10 jaar geschreven door in totaal zes journalisten.

Oud-hoofdredacteur Matthijs van Nieuwkerk bedacht tien jaar geleden de dagelijkse Ajax-rubriek Staanplaats in Het Parool. Barbara Barend begaf zich, toen nog onder het kopje Hekwerk, als eerste op het trainingsveld van Ajax, om daar kleine en grote verhalen op te tekenen uit de monden van spelers, supporters en trainers. In de jaren daarna gunden verslaggevers Rim Voorhaar, Jop van Kempen, Jorrit Smink, Mike van Damme en Thomas Rijsman de Ajax-volger een dagelijkse blik op het menselijke gezicht van een sinds de Champions League-winst in 1995 steeds verder professionaliserend voetbalbedrijf. In Staanplaats zien we vanaf het trainingsveld hoe de onzekere Jan Wouters wordt opgevolgd door Co Adriaanse, die op zijn beurt plaats moet maken voor Ronald Koeman. Het zijn de jaren van Machlas, Mido en Ibrahimovic, het doorbreken van Van der Vaart, Sneijder en Huntelaar, de komst van Suárez en Henk ten Cates tumultueuze vertrek naar Chelsea.

Deze door Arthur van den Boogaard samengestelde bloemlezing is daarmee niet alleen een verzameling smeuïge voetbalverhalen, maar vormt tegelijkertijd een alternatieve geschiedenis van een roerige periode in het bestaan van de bekendste en succesvolste club van Nederland.

Meer op




Tags

staanplaats winkel boek adriaanse arthur barbara barend bedacht begaf bekendste bloemlezing boogaard cates chelsea damme gunden hekwerk hoofdredacteur huntelaar ibrahimovic jop kempen koeman kopje machlas menselijke mido monden nederland nieuwkerk opgevolgd professionaliserend rijsman rim roerige samengestelde smeuige smink suarez succesvolste tumultueuze vaart verslaggevers verzameling voetbalverhalen voorhaar wouters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht