Ajax verslaat FC Groningen: 1-2

16 april 2008 21:23

Ajax blijft door een 1-2 zege op FC Groningen tot de laatste speeldag in de race om het kampioenschap. In een spannende wedstrijd trok Ajax aan het langste einde. De oud-Groningers Lindgren en Suarez waren trefzeker voor Ajax.

Na een agressief begin van Ajax kwam Ajax op voorsprong. Het was Rasmus Lindgren die een voorzet van Edgar Davids binnenkopte. Vervolgens waren er kansen voor beiden doelen te noteren. Op slag van rust was het verdediger Cahais die de bal achter Stekelenburg in het doel kopte.

Na rust was de spanning om te snijden. In de 65e minuut gleed Suarez een voorzet van Rommedahl binnen. Fc Groningen ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde een paar angstige momenten op voor het doel van Ajax, maar ook aan de andere kant had Huntelaar een doelpunt op zijn schoen. Het bleef in de Eurborg echter 1-2 waardoor Ajax de spanning er tot het einde inhoudt.