Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Aat geeft supporters compliment

14 april 2008 13:52 - Ajax.nl

Verslaggever: HT

FC Groningen - Ajax kon zondag geen doorgang vinden, omdat de fanatieke FC Groningen-aanhang voor brand had gezorgd. Henri van der Aat, de tijdelijke algemeen directeur van Ajax, is vol lof over het gedrag van de meegereisde Ajax-supporters.

"Het was erg naar om te zien wat er gebeurde. En chaotisch," vertelt de interim algemeen directeur op de site van Ajax. "Ik kon vanaf mijn plek goed zien hoe de boel in de brand vloog en hoe vervolgens allerlei mensen het veld op kwamen. Een aantal rende zelfs het hele veld over om provocerende gebaren naar onze supporters te maken. Om mij heen vroeg men zich af waar de politie en de brandweer bleef. Daarna ben ik naar de catacomben gegaan en zijn we in overleg gegaan."

De Ajax-supporters konden een uur later onverrichter zake terug naar Amsterdam.

"Wij kregen voor de wedstrijd al berichten door dat ze met een enorme omweg naar Groningen hebben moeten rijden. Ze reden op een gegeven moment zelfs in Veendam. Mede daardoor hebben ze er ruim drie uur over gedaan. Vervolgens blijkt dat de wedstrijd niet door gaat en kunnen ze weer weg. Het ontruimen van het Ajax-vak is prima verlopen, daar wil ik ze een groot compliment voor maken. Elke club heeft een kern met supporters die af en toe voor problemen zorgt, ook Ajax. Dat is alom bekend. Maar ik ben er trots op hoe onze meegereisde supporters zich gisteren gedragen hebben. Het gaat om een groep van bijna duizend man, ik hoop oprecht dat zij er woensdag weer bij kunnen en willen zijn."

Meer op Ajax.nl




Tags

aat groningen brand aanhang alom brandweer chaotisch fanatieke henri kern omweg ontruimen onverrichter provocerende rende veendam zake

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal