Ajax zet Willem II eenvoudig opzij: 4-1

16 maart 2008 16:21

Ajax deed vanmiddag zijn plicht door thuis met 4-1 van Willem II te winnen. De wedstrijd was niet groots, maar de punten zijn belangrijk in de achtervolging op PSV, dat met 1-1 gelijkspeelde in Kerkrade. Aankomende woensdag mag Ajax proberen de competitie weer spannend te maken.

Na ruim een kwartier spelen kwam Ajax op achterstand. Willem II speler Demouge kopte de bal van dichtbij achter Stekelenburg. Ajax leek niet echt van slag door de achterstand en bleef aanvallend spelen. Willem II keeper Aerts raakte bij een botsing met Vertonghen geblesseerd en moest vervangen worden.

Vervangend keeper Vermeer moest na enkele minuten keepen al vissen. Huntelaar was uit een corner doeltreffend, door ver boven alle tegenstanders uit te komen: 1-1. Vlak voor rust kwam Ajax zelfs voor. Súarez rondde een prachtige aanval met zijn twee collega-aanvallers af: 2-1.

In de tweede helft ging Ajax goed door. Súarez verdubbelde de marge al snel. Hij omspeelde twee man en scoorde de 3-1. De opwinding in de wedstrijd nam vervolgens snel af. Willem II maakte geen schijn van kans en Ajax leek ook weinig zin te hebben in meer. Een minuut voor tijd werd het echter nog wel 4-1. Súarez maakte zijn derde van de middag.