Nikos Machlas schiet Griekenland naar zege

2 juni 2001 22:52

Verslaggever: M

Nikos Machlas heeft het nationale elftal van Griekenland naar de zege geschoten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanie in eigen land. De Griekse spits van Ajax, die alleen de tweede helft in actie kwam, zorgde in de 72ste minuut voor de enige treffer van de avond. Griekenland nam daarmee revanche voor de pijnlijke 2 - 0 nederlaag in Albanie.

Petri Pasanen had zaterdagavond met Finland lang uitzicht op een mooi resultaat tegen Duitsland. In Helsinki namen de Finnen in de eerste helft verrassend een 2 - 0 voorsprong door twee doelpunten van spits Forsell. Natuurlijk kwamen de Duitsers in de tweede helft terug. Ballack en Jancker zorgden ervoor dat de Duitsers alsnog huiswaarts konden keren met 1 punt.

Roemenie overtuigde zaterdag in Boekarest door onder aanvoering van Cristian Chivu met 2 - 0 van Hongarije te winnen. Beide treffers kwamen op naam van Marius Miculae. De Roemeense verdediger speelde de gehele wedstrijd, die door 21.000 toeschouwers werd bezocht, mee.

Noorwegen en Georgie kwamen niet tot een overwinning. De Noren speelden in Kiev, zonder Andre Bergdolmo, met 0 - 0 gelijk tegen Oekraine. In Tblisi verloor Georgie met 2 - 1 van Italie. Het Georgische doelpunt werd gemaakt door PSV'er Gakhokidze. Shota Arveladze mocht na 35 minuten spelen invallen.

Het Nederlands elftal ontsnapte in Tallinn tegen het nietige Estland aan een blamage. In de slotfase werd een 2 - 1 achterstand met een uiterste krachtinspanning en enig geluk alsnog omgebogen in een 4 - 2 overwinning, waardoor Oranje nog altijd kans heeft om zich te plaatsen voor het WK.