Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax schorst Maarten Fontein en start ontslagprocedure

2 maart 2008 18:27 - Ajax.nl

Verslaggever: P.

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft besloten de procedure tot ontslag van Maarten Fontein in gang te zetten, zo meldt Ajax op de officiële website. De Raad van Commissarissen heeft ook het besluit genomen de algemeen directeur met onmiddellijke ingang te schorsen. Dit houdt in dat Maarten Fontein al zijn werk voor Ajax heeft moeten neerleggen en dat hij geen bevoegdheden meer heeft om Ajax te vertegenwoordigen.

Het besluit wordt als volgt gemotiveerd: "Naar de mening van de Raad van Commissarissen is er mede door de inhoud en de publicatie van het rapport van de onderzoekscommissie een situatie ontstaan, waarin het voor de heer Fontein niet langer mogelijk is om op een geloofwaardige wijze en in het belang van Ajax te kunnen functioneren als algemeen directeur. Het standpunt dat door de Raad van Commissarissen wordt ingenomen wordt breed ondersteund door de grootaandeelhouder. De Raad van Commissarissen heeft de afgelopen twee weken diverse malen geprobeerd in overleg te treden met de heer Fontein om tot een oplossing te komen en betreurt dat dit niet is gelukt."

Ajax wil op korte termijn een besluit nemen over de tijdelijke invulling van de functie die Maarten Fontein tot voor kort vervulde.

Meer op Ajax.nl




Tags

fontein heer ontslagprocedure schorst betreurt bevoegdheden geloofwaardige grootaandeelhouder inhoud malen onderzoekscommissie onmiddellijke procedure rapport schorsen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht