Transparent
Inloggen
Sluiten

Bestuur treedt af na implementatie nieuw bestuursmodel

20 februari 2008 00:40 - Ajax.nl

Verslaggever: GD

Op Ajax.nl heeft Ajax openheid van zaken gegeven over wat er op de vergadering van de Ledenraad en het Bestuur dinsdagavond is besproken.

Ajax geeft aan dat de Ledenraad en het Bestuur besloten hebben een nieuw bestuursmodel te kiezen, waarmee voldaan wordt aan één van de belangrijkste aanbevelingen van de commissie-Coronel. De nieuwe structuur zal in de komende maanden uitgewerkt worden, en moet voor het einde van het lopende voetbalseizoen zijn afgerond.

Het huidige bestuur is van mening dat er bij een nieuwe structuur ook nieuwe bestuurders horen. Daarom zullen zowel voorzitter John Jaakke, bestuurslid technische zaken Hennie Henrichs als bestuurslid financiële zaken Joop Saan, op eigen initiatief aftreden als bestuurslid zodra de vormgeving van de nieuwe structuur is voltooid. Tot dat moment zullen de drie huidige bestuursleden ook aanblijven als lid van de Raad van Commissarissen van de AFC Ajax NV.

In het nieuwe bestuursmodel zal de Raad van Commissarissen verder op de achtergrond opereren, en nog slechts een controlerende en adviserende taak vervullen. Één van de kritiekpunten uit het rapport van de commissie-Coronel was dat de Raad van Commissarissen zich teveel met bestuurstaken bemoeide.

In het nieuwe model zal een Algemeen Directeur leiding geven aan een Directie, die verantwoordelijk wordt voor het beleid en de uitvoering daarvan. De Algemeen Directeur moet tevens het boegbeeld van de club worden.

Voor meer info zie Ajax.nl

Meer op Ajax.nl




Tags

bestuur bestuursmodel bestuurslid coronel implementatie ledenraad aanbevelingen aanblijven adviserende afc aftreden bemoeide bestuurstaken boegbeeld henrichs jaakke joop kritiekpunten openheid rapport saan uitvoering voltooid vormgeving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal