Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf: Jaakke krijgt vanavond verzoek op te stappen [update]

19 februari 2008 07:40

Verslaggever: RvN, edit GD

Volgens De Telegraaf liet een aantal leden van de ledenraad maandagavond doorschemeren dat voorzitter Jaakke zal worden verzocht uit eigen beweging op te stappen. Net zoals hij dat zelf zaterdag bij algemeen Ajax-directeur Maarten Fontein deed. Geeft Jaakke daar geen gehoor aan, dan volgt er een motie van wantrouwen.

[update 10.20][AN] In tegenstelling tot wat de Telegraaf beweert, is de Ledenraad niet direct bevoegd de Raad van Commissarissen te ontslaan. De Ledenraad is een orgaan van de Vereniging, waar de RvC een orgaan van de NV is. Ontslag van de RvC is voorbehouden aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, waarin een volstrekte meerderheid voor ontslag moet stemmen en tenminste één derde van het kapitaal aanwezig moet zijn.

De Ledenraad heeft mogelijk wel indirect invloed op de samenstelling van de Raad van Commissarissen. Drie van de vijf commissarissen moeten statutair namelijk het 'bijzonder vertrouwen' van de Vereniging genieten, deze drie commissarissen zijn de drie bestuursleden van de Vereniging. De Ledenraad is wel bevoegd het Bestuur van de Vereniging te ontslaan. De statuten zijn verder onduidelijk over of het ontslag als bestuurder van de NV ook direct het vertrek als commissaris tot gevolg heeft, of dat tussenkomst van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vereist is.

Meer op




Tags

ledenraad jaakke telegraaf bevoegd rvc bestuur bestuurder fontein kapitaal motie statutair statuten volstrekte voorbehouden wantrouwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht