Transparent
Inloggen
Sluiten

Einde beursnotering kost ten minste 37 miljoen euro

16 februari 2008 18:25 - Ajax Netwerk

Verslaggever: GD

In diverse media valt te lezen dat volgens het uitgelekte commissierapport één van de aanbevelingen van de commissie is dat Ajax zich terug moet trekken van de beurs.

Mocht de Directie van de Ajax NV tot het van de beurs halen van het aandeel willen overgaan, dan heeft het hiervoor de toestemming nodig van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Deze moet dan toestemming geven tot de inkoop van alle uitstaande aandelen.

De AFC Ajax NV heeft momenteel 18.333.332 uitstaande aandelen. De AFC Ajax NV heeft zelf 73.3% van deze aandelen in handen. De overige 4.950.000 aandelen (26.7%) zijn in handen van Delta Lloyd (5.6%), Strating (5.3%) en particuliere beleggers. Al deze aandelen zouden teruggekocht moeten worden door de NV.

De 4.950.000 aandelen die ingekocht dienen te worden zijn tegen de huidige beurskoers van €7,50 in totaal €37.125.000 waard. Het inkopen van de aandelen zal echter vermoedelijk een stuk duurder uitvallen dan de huidige waarde van ruim 37 miljoen euro. De NV moet haar aandeelhouders een bod doen waartegen zij de aandelen over wil nemen.

De 4.950.000 aandelen leverden bij de beursgang in 1998 ruim 53 miljoen euro op. De aandelen werden gelanceerd tegen de koers van 25 gulden (11,34 euro), maar de koers steeg vanwege de grote belangstelling destijds direct naar 32,50 gulden (14,75 euro). Vroege aandeelhouders hebben destijds dus veel meer voor het aandeel betaald dan wat het anno 2008 nog waard is.

De verwachting is dan ook dat de AFC Ajax NV flink hoger dan de huidige beurskoers van 7,50 euro zal moeten bieden om alle aandeelhouders ertoe te bewegen de aandelen terug te verkopen. Het einde van de beursnotering zal daarom een aanzienlijk grotere investering dan de eerder genoemde 37 miljoen euro vragen. Daar zijn bovendien alle bijkomende kosten zoals de kosten voor het wijzigen van de structuur nog niet bij inbegrepen.

Meer op Ajax Netwerk




Tags

afc beursnotering beurs gulden koers uitstaande aanbevelingen anno beleggers beursgang bijkomende commissierapport gelanceerd inbegrepen inkoop inkopen lloyd particuliere strating teruggekocht waartegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos