Ajax haalt met 6-2 uit tegen Sparta

15 februari 2008 22:18

Ajax heeft in eigen huis weer eens ouderwets uitgehaald. Tegen Sparta won de ploeg met 6-2. Bij rust stond het al 5-1 voor Ajax. De ploeg had geen kind aan Sparta. Daarna viel het niveau terug en waren er zelfs af en toe fluitconcerten vanwege het vertoonde spel.

Heitinga zette Ajax na een kwartier spelen na zijn eerste rush naar voren op het goede spoor via een geplaatst schot. Na een half uur spelen kwam Ajax via twee doelpunten in twee minuten van Huntelaar en Lindgren op 3-0. Opnieuw Heitinga en Perez zorgden tien minuten later vlak na elkaar voor de 4-1 en 5-1. In de tweede helft scoorde Perez tien minuten voor tijd de zesde goal van de avond.