Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwsoverzicht van de afgelopen dagen

27 mei 2001 20:38

Verslaggever: M

- AJAX BEHAALT VOORRONDE CL DOOR WINST OP AZ
- Chivu en Van der Vaart in de prijzen
- Ajax A1 derde op groot jeugdtoernooi
- Goed begin Jong Oranje in Toulon
- Ook Ajax heeft interesse in Gabor Babos
- Ajax Cape Town door in 'CL' zonder te spelen
- Tony Cottee wijst aanbod Ajax Cape Town af
- Louis de Vries vertrekt bij GBA
- Ajax A1 wint laatste wedstrijd van het seizoen

- Ajax heeft zich zondagmiddag verzekerd van de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen zonder Richard Witschge in de Amsterdam Arena hun laatste competitiewedstrijd tegen AZ vrij eenvoudig met 5 - 1. Van der Vaart (2x), Van der Meyde, Arveladze en Van der Gun waren de doelpuntenmakers. Doordat RKC thuis met 3 - 2 Roda JC versloeg eindigde Ajax op de derde plaats in de competitie, dat recht geeft op het spelen van de voorronde van de CL.

- Cristian Chivu, de Roemeense verdediger, is door de Ajax-supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van Ajax kreeg hij uit handen van John van 't Schip, die naar FC Twente verkast, daarvoor de Rinus Michels bokaal uitgereikt. Ook supertalent Rafael van der Vaart viel in de prijzen. Hij ontving de Marco van Basten-trofee voor het Talent van het jaar.

- De A1 van Ajax is dit weekend derde geworden op het 22e Internationale ABN-AMRO A-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg. In de strijd om de derde en vierde plaats versloegen de Amsterdammers Anderlecht met 3 - 2. Winnaar van het toernooi werd Vitesse dat in de finale titelverdediger Cruzeiro een 1 - 0 nederlaag bezorgde. In de halve finale won Vitesse al met 2 - 1 van Ajax. Het was de enige nederlaag van Ajax op het toernooi.

- Het Nederlands elftal onder 19 jaar is het jaarlijkse prestigieuze jeugdtoernooi in Toulon goed begonnen. Donderdag speelden de Nederlandse talenten, waaronder de Ajacieden Stekelenburg, Hersi en Heitinga, met 0 - 0 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Colombia. Zaterdag werd er gewonnen van Italie. Oranje versloeg de Italianen met 2 - 1 door mooie treffers van Boutahar en Kolk. Maandag komt Nederland, dat zich voorbereidt op het WK in Argentinie midden juni, nog in de eerste ronde uit tegen de Verenigde Staten.

- Net als Feyenoord zouden ook Ajax en Schalke'04 belangstelling hebben in Gabor Babos, de Hongaarse doelman van NAC en het nationale elftal van Hongarije. Momenteel maken Fred Grim, Bogdan Lobont en Joey Didulica (die waarschijnlijk op huurbasis vertrekt naar GBA) deel uit van de selectie van Ajax.

- Ajax Cape Town kende zondag een walkover in de Afrikaanse versie van de Champions League. Katsina United kwam door financiele problemen op het laatste moment niet opdagen, waardoor Ajax zonder te spelen gekwalificeerd werd voor de kwartfinale.

- De voormalige Engelse international Tony Cottee heeft een aanbod voor een 1-jarig contract bij Ajax Cape Town afgewezen. De 35-jarige spits, die eerder uitkwam voor Leicester City, Norwich City, Barnet en Millwall, bracht enkele dagen door met de selectie van de Zuid-Afrikaanse fusieclub in Kaapstad. Op het laatste moment besloot Cottee het voorgelegde contract toch niet te tekenen. Zijn vrouw zou teveel opzien tegen het avontuur.

- Louis De Vries, algemeen directeur van Germinal Beerschot Antwerpen, neemt op 1 juni afscheid van de Antwerpse club. Dat deelde GBA en Ajax vrijdag mee. De bestuurder treedt volgens Ajax om gezondheidsredenen terug. Voorlopig zal er geen vervanger worden aangewezen.

- De A1 van Ajax heeft woensdag zijn laatste competitiewedstrijd in de Shell-jeugdcompetitie gewonnen. Ajax versloeg in Volendam de plaatselijke FC met ruime cijfers: 5 - 0. Seedorf (3x), Bechan en Greene scoorden voor de Amsterdammers de doelpunten. Het elftal eindigde in de competitie op een tweede plaats achter Feyenoord.

Meer op




Tags

cape town cottee gba vaart voorronde babos chivu feyenoord gabor jeugdtoernooi nieuwsoverzicht oranje tony toulon vitesse vries abn amro anderlecht antwerpen antwerpse arena argentinie arveladze barnet basten bechan beerschot behaalt bestuurder bezorgde bogdan bokaal boutahar colombia cristian cruzeiro didulica fusieclub gekwalificeerd germinal gezondheidsredenen greene grim heitinga hersi hongaarse hongarije italianen jarig jeugdcompetitie jeugdvoetbaltoernooi joey jong kaapstad katsina kolk leicester lobont meyde michels millwall nac nederland norwich opdagen opzien plaatselijke rafael rinus rkc roda schalke seedorf shell stekelenburg supertalent terborg titelverdediger twente uitkwam verkast volendam voorgelegde walkover witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht