Ajax speelt Feyenoord weg: 3-0

3 februari 2008 14:25

Ajax heeft Feyenoord op bijna ouderwetse wijze volledig weggespeeld. In de Arena werd het 3-0 voor Ajax. Bij die score kon Ajax zich alleen verwijten dat de score niet veel hoger was opgelopen.

Al na 13 seconden had Ajax op voorsprong moeten staan. Ajax liep vanaf de aftrap door de verdediging van Feyenoord heen en stelde Huntelaar in staat te scoren. De inzet van de Ajax spits werd echter op knappe wijze gered door doelman Timmer. Na acht minuten was het alsnog raak. met een prachtige actie liep Heitinga door de verdediging van Feyenoord en schoot hij vervolgens met een schuiver in de verre hoek.

Ajax had vervolgens verder uit moeten lopen toen Ajax diverse kansen kreeg. Suarez slaagde er zelfs in om op een paar meter afstand voor een leeg doel over te schieten. Pas vlak voor rust werd het 2-0. De Cler ging in de fout en gaf Gabri de mogelijkheid een goede assist te geven van waaruit Huntelaar de 2-0 kon binnen koppen.

Ajax ging in de tweede helft gewoon door op de ingezette weg. De ploeg kreeg een reeks goede kansen, maar verzuimde dat in de score tot uitdrukking te brengen. Zelf gaf Ajax in het hele duel eigenlijk geen kans weg.

In blessuretijd werd het nog 3-0. Lindgren zette Huntelaar met een mooi wippertje vrij voor de goal waardoor de fans juichend naar huis konden.