Ajax speelt gelijk in Arnhem: 2-2

27 januari 2008 14:25

Ajax is er niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen uit het Gelredome. Het uitduel tegen Vitesse eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. De doelpunten van Ajax kwamen op naam van Emanuelson en Suarez.

Vitesse kwam al na zeven minuten op voorsprong toen Junker Stekelenburg met een lobje passeerde. Ajax nam daarna het heft in handen. De ploeg controleerde de wedstrijd en creëerde een reeks van kansen. De scherpte van de spitsen voor de goal ontbrak zondagmiddag.

Pas na rust kon Ajax scoren. Direct na rust was het invaller Emanuelson en een paar minuten later Suarez die Ajax op een 1-2 voorsprong zetten.

Binnen vijf minuten na de 1-2 stond het alweer 2-2. Gommans mocht bij een doorgekopte bal volledig vrij intikken. Daarna bleef het spannend met kansen voor beide doelen. Tot meer goals kwam het echter niet meer.