Ajax overtuigt met 2-0 zege op FC Utrecht

23 januari 2008 21:25

Ajax overtuigde woensdagavond in de Amsterdam Arena met een verdiende 2-0 zege op FC utrecht. De ploeg was veel te sterk voor de tegenstander en scoorde in de tweede helft via Huntelaar en Heitinga.

Ajax domineerde eigenlijk vanaf het begin, maar creerde te weinig. Daar waar het er doorheen kwam, vond het Vorm op haar weg. Zo'n twintig minuten voor tijd kwam Ajax pas op voorsprong. Huntelaar zette Ajax op 1-0 via een mooie volley. De wedstrijd werd vervolgens beslist toen Vink Keller rood gaf na een charge op Emanuelson. Die moest er ook direct geblesseerd vanaf. In de slotfase kon Ajax tegen 10 man van Utrecht verder uitlopen. Heitinga kreeg een diepe bal goed teruggekopt, waardoor hij vrij kon inschieten.