Ajax door NAC uitgeschakeld in beker

16 januari 2008 22:36

Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales van de KNVB beker te bereiken. In de achtste finales ging de ploeg in Breda met 4-2 onderuit tegen NAC. Suarez maakte beide doelpunten voor Ajax.

Ajax kwam in een moeizame eerste helft na ruim 20 minuten op achterstand. Pas in de tweede helft kon de ploeg goed drukken en kansen creëren. De gelijkmaker zat er in de tweede helft dan ook aan te komen en viel via een scrimmage door Suarez. Ajax was in die fase veel sterker. In drie minuten tijd na de gelijkmaker stond Ajax echter op 3-1 achter na verdedigende fouten. Ajax speelde vervolgens achter de feiten aan. De ploeg moest op zoek naar twee doelpunten en daardoor ruimte weggeven. Daar profiteerde NAC van door met de 4-1 de wedstrijd te beslissen.

De mooiste goal van de avond was vijf minuten voor tijd van Suarez. Vanaf rechts draaide hij de bal prachtig aan de binnenkant van de paal in de verre hoek. Die goal was echter slechts voor de statistieken.