Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aanwezig op ABN-AMRO Jeugdvoetbaltoernooi

Verslaggever: M

De organisatie van het ABN AMRO-jeugdvoetbaltoernooi in Terborg is er ook dit jaar weer in geslaagd om een ijzersterk deelnemersveld naar de Achterhoek te halen. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei aanstaande geven de A-junioren van onder meer Ajax, Feyenoord, Vitesse, De Graafschap, AC Milan en Benfica acte de presence op sportpark De Paasberg. Ook de winnaar van de laatste editie, het Braziliaanse Cruzeiro, is weer van de partij.

Het belooft een mooi weekeinde te worden, want de deelnemers nemen het toernooi serieus. Vorig jaar kwam Ajax met onder anderen Pius Ikedia, Rafael van der Vaart en Abubakari Yakubu naar Terborg, nu basisspelers bij Ajax 1. Vitesse had Theo Janssen en Ruud Knol, spelers van Jong Oranje, in de gelederen en bij Barcelona stond Reina vorig seizoen onder de lat. De Catalaan speelde dit seizoen al regelmatig in de hoofdmacht.

De tien clubs zijn onderverdeeld in twee poules van elk vijf teams. In poule A spelen Feyenoord, Vitesse, Newcastle United, Cruzeiro en AC Milan. Cruzeiro is favoriet in poule A. De Brazilianen wonnen vorig jaar het toernooi in Terborg met zeer volwassen voetbal. In de finale klopte Cruzeiro het sterke Ajax met 2-0. Ajax komt dit jaar uit in poule B tegen De Graafschap, Guadalajara, Anderlecht en Benfica.

Het ABN AMRO-jeugdvoetbaltoernooi begint op vrijdag 25 mei. Om 16.30 uur bijten Vitesse en Cruzeiro het spits af. Daarna volgen op de vrijdag nog de poulewedstrijden De Graafschap-Guadalajara, Feyenoord-Newcastle United en Ajax - Benfica. De poulewedstrijden, die 2 x 30 minuten duren, krijgen op zaterdag 26 mei een vervolg. Op zondag 27 mei volgen de finalewedstrijden. De winnaar van het 22ste ABN AMRO-jeugdvoetbaltoernooi zal zondag om 17.30 uur bekend zijn.

Meer op ABN AMRO Jeugdvoetbaltoernooi Terborg




Tags

abn amro cruzeiro jeugdvoetbaltoernooi vitesse benfica feyenoord graafschap terborg guadalajara milan newcastle poulewedstrijden abubakari achterhoek acte anderlecht barcelona belooft catalaan deelnemersveld editie finalewedstrijden ijzersterk ikedia janssen jong junioren knol onderverdeeld oranje paasberg pius poules presence rafael reina vaart weekeinde yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht