Transparent
Inloggen
Sluiten

Missen 2e plaats zorgt voor klap op de beurs

14 mei 2001 23:08

Verslaggever: RvN

De nederlaag van Ajax tegen Feyenoord had behoorlijke gevolgen op de beurs vandaag. Door het mislopen van de tweede plaats en daarmee directe kwalificatie voor de Champions League dumpten vele beleggers het aandeel Ajax. De koers van het aandeel verloor daardoor na opening maar liefst 15%. na de slechte opening kwamen er weer koopjesjagers in de markt en trok het aandeel in de loop van de dag op naar 6,50 euro. Dat betekende een verlies van 5,11% van de koers en daarmee het aandelenkapitaal bij het slot van de handel.

Ajax kan overigens natuurlijk alsnog de Champions League halen via een derde plaats en winst in de voorronde van de Champions League.

Meer op




Tags

beurs koers opening aandelenkapitaal beleggers betekende dumpten feyenoord handel koopjesjagers kwalificatie slot voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal