AJAX 2 BEHAALT KAMPIOENSCHAP IN UTRECHT!

14 mei 2001 20:33 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: M

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Een spreekwoord wat zeker van toepassing is op Ajax. Het jeugdige reserve-elftal van Ajax, met alleen Bergdolmo en Knopper in de basis als ervaren spelers, verzekerde zich maandagavond namelijk in en tegen Utrecht knap van de titel in de Reserve Eredivisie. De talentvolle Ajacieden versloegen in stadion De Galgenwaard de Domstedelingen met 3 - 0. Ajax stond al na 7 minuten spelen met 2 - 0 voor. Richard Knopper bracht de Amsterdammers al na een minuut spelen op voorsprong. Onder het toeziend oog van Co Adriaanse kopte Quansah 6 minuten later de 2 - 0 achter doelman Koroglu. Het duurde vervolgens tot de 89ste minuut voordat de Ajacieden wederom konden juichen. Walker was de gevierde man bij de Amsterdammers. Kort daarna konden de handen van de spelers definitief de lucht in. De overwinning en daarmee het kampioenschap was behaald.

Een uitgebreid wedstrijdverslag + fotoverslag is te vinden op de Officiele website van Ajax (volg bovenstaande link).