Tweede plaats uit zicht na nederlaag

13 mei 2001 14:53

Ajax kan de tweede plaats uit het hoofd zetten na een 3-4 nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord. De Amsterdammers. lieten het vooral in de tweede helft liggen. In de eerste helft herstelden ze zich na een snelle 0-1 achterstand via Connolly. 10 minuten later stond de ploeg al voor via 2 goals van Arveladze. In de tweede helft liep Feyenoord echter uit tot 2-4 via doelpunten van Leonardo, opnieuw Connolly en Tomasson. De hoop kwam terug toen Arveladze 6 minuten voor tijd zijn derde goal maakte. Dat bleek echter niet voldoende om in de laatste minuten alsnog een gelijkspel te forceren.

Ajax heeft nu 4 verliespunten meer dan Feyenoord, terwijl de Rotterdammers nog maar 2 wedstrijden te gaan hebben. Roda JC moet vanmiddag nog tegen Fc Utrecht spelen en bij een positief resultaat voor de Limburgers moet Ajax zelfs vrezen voor de derde plaats.