Transparent
Inloggen
Sluiten

Gemeente Amsterdam wil stadion met 90.000 plaatsen laten bouwen

7 januari 2008 07:34

Verslaggever: RvN

De Amsterdamse sportwethouder Carolien Gehrels heeft in het Algemeen Dagblad laten weten dat de gemeente Amsterdam nog voor het WK in 2018 een nieuw stadion wil laten bouwen. Doel is het grootste stadion van Nederland neer te zetten. Gehrels van Amsterdam: "Ik heb gehoord dat ‘de nieuwe Kuip’ een capaciteit krijgt van 70.000 plaatsen. Schrijf dan maar op dat wij zeker voor de 80.000 gaan, en misschien wel voor de 90.000." Het stadion moet verrijzen tussen Amsterdam en Almere, de bedoeling is dat een deel van het IJmeer er voor wordt drooggelegd. "Ik vind de Amsterdam-Almere-Arena wel wat. Het stadion komt er. Daar ben ik van overtuigd."

Welke rol Ajax speelt in de plannen is nog onduidelijk.

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op




Tags

gemeente gehrels arena capaciteit carolien drooggelegd ijmeer kuip nederland sportwethouder verrijzen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper