Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verliest na penalties van Inter

5 januari 2008 16:59

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de wedstrijd tegen Inter Milaan op het toernooi om de Dubai Cup na penalties verloren. In de reguliere speeltijd werd het 2-2. Ajax speelt op het toernooi nu om de derde en vierde plaats maandagmiddag tegen VFB Stuttgart. De winnaar krijgt 500.000 dollar, de verliezer 300.000 dollar. In de finale speelt Inter tegen Internacional uit Brazilië.

Voor Ajax maakten Edgar Davids en Leonardo hun rentree. Zoals Adrie Koster bij zijn aanstelling al had aangekondigd was Edgar Davids direct aanvoerder. Davids speelde zoals afgesproken een half uur mee.

Gabri kwam niet in actie, omdat hij vanwege een rode kaart in het Amsterdam Tournament nog steeds geschorst blijkt voor vriendschappelijke wedstrijden. Ook de wedstrijd om de 3e en 4e plaats mag hij nog niet meedoen.

Het spel begon gelijkopgaand zonder al teveel kansen over en weer. Na een kwartier spelen opent Cruz de score voor Inter. Hij ving de bal met zijn borst op en kon weliswaar gehinderd de bal langs Stekelenburg schuiven. Nog geen twee minuten daarna speelde Perez zich vrij en schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied met een mooi schot in de verre bovenhoek. Na bijna 25 minuten was Ajax nog eens dichtbij een doelpunt via Huntelaar.

Na een half uur spelen ging inderdaad, zoals Koster al meldde, Edgar Davids eruit. Emanuelson kwam voor hem in het veld. Huntelaar nam de aanvoerdersband weer over. Vlak voor rust schoot Donald net naast.

In de tweede helft kwamen Rommedahl,Leonardo en Schilder erin voor Huntelaar, Perez en Donald. De eerste kans is voor Inter. Suazo werd alleen voor Stekelenburg gezet. Die maakte zijn goal goed klein, Suazo schoof de bal net naast. Even later redde Stekelenburg knap toen Cruz alleen op hem afkwam.

Invaller Schilder moest lichtgeblesseerd uitvallen. Jan Arie van der Heijden komt er voor hem in de plaats.

Halverwege de tweede helft ging Suarez langs de keeper, nadat hij eerst van diezelfde keeper de bal in de voeten kreeg gespeeld. Na hem gepasseerd te zijn, werd Suarez door hem alsnog neergehaald. Hetgeen resulteerde in een gele kaart voor de doelverdediger, waar rood wellicht op zijn plaats was geweest. Maar bovenal kreeg Ajax een penalty die door Heitinga werd benut. Hij twijfelde niet en zette met een droog schot in de hoek Ajax op 2-1. Even daarna bracht Julio Cruz de 2-2 voor Inter via een kopbal uit een hoekschop. Leonardo had vervolgens de kans op de 3-2, maar hij had nog niet de scherpte.

Ajax had in de tweede helft met 59% duidelijk het meeste balbezit. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Leonardo nog geel.

Scoreverloop:
0-1 Cruz ('16)
1-1 Perez ('18) (bekijk doelpunt)
2-1 Heitinga ('64, penalty)
2-2 Cruz ('66)

penaltyverloop:
0-0 Van der Heijden mist
0-1 Cruz
1-1 Suarez
1-2 ? (Inter)
2-2 De Jong
2-2 Stekelenburg stopt inzet Chivu
2-2 Kennedy schiet naast
2-3 ? (Inter)
2-3 Inzet Heitinga gestopt

Opstellingen:
Ajax:
Stekelenburg;
Ogararu, Heitinga, Maduro, Vertonghen ('69 De Jong),
Donald ('46 Schilder, Van der Heijden), Perez ('46 Rommedahl), Davids (aanvoerder, '33 Emanuelson),
Kennedy, Huntelaar ('46 Leonardo), Suarez.

Inter: Alfonso; Rivas, Burdisso, Chivu, Maxwell; Pelè, Cambiasso, Solari; Siligardi, Cruz, Suazo.

Vooraf: Adrie Koster liet vlak voor de wedstrijd weten dat het voor hem belangrijk was om met zo'n sterk mogelijke basis te starten om vertrouwen te kweken en met een goed gevoel naar de start van de tweede seizoenshelft te gaan. Edgar Davids zal volgens plan slechts een half uur spelen, aldus Koster. Wel begint hij in de basis. Hij begint direct als aanvoerder

Meer op
Tags

inter cruz davids leonardo stekelenburg heitinga huntelaar koster perez suarez donald heijden penalties schilder suazo adrie chivu emanuelson jong kennedy rommedahl afkwam alfonso borst bovenhoek burdisso cambiasso doelverdediger droog dubai gabri gehinderd gelijkopgaand internacional julio kweken maduro maxwell milaan ogararu opstellingen pele penaltyverloop rand resulteerde rivas scherpte schoof scoreverloop siligardi solari stuttgart tournament vertonghen vfb ving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson