Transparent
Inloggen
Sluiten

G14 wil nieuwe regels en kalender

4 februari 2000 23:47

Verslaggever: M

De G14, de organisatie van de 14 Europese topclubs, waaronder Ajax, hebben de UEFA en FIFA een pakket van maatregelen voorgelegd die ze graag veranderd willen zien worden in het internationale voetbal. Deze bevat o.a. een vaste voetbalkalender die over de gehele wereld geldt. Real Madrid maakte vandaag de voorstellen officieel bekend namens de G14.

De G14 vind dat het tijd wordt dat de clubs de eerste prioriteit krijgen in het betaalde voetbal in plaats van het landenvoetbal.

In de kalender van de G14 is slehcts in twee korte perioden ruimte voor landenvoetbal, waardoor voor kwalificatiewedstrijden voor EK's en WK's extra kwalificatie ronden zouden moeten worden ingevoerd voor de kleine voetballanden om het aantal wedstrijden te beperken.

De clubs eisten verder dat competities stilgelegd worden gedurende het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen omdat veel teams daaraan spelers kwijt zijn. Daarnaast willen de clubs 50% van de inkomsten van het interlandvoetbal omdat de spelers die daarnaan meedoen bij hen op de loonlijst staan, zij ze dus betalen en ook alle risico's lopen, bijvoorbeeld van blessures).

De voorgestelde kalender:

18 Juli - start van voetbalseizoen
27 Augustus - 15 Oktober - nationale kampioenschappen en internationale clubcompetities
18 Oktober - 2 November - gereserveerd voor wedstrijden nationale teamss
5 November - 23 December - nationale kampioenschappen en internationale clubcompetities
24 December - 6 januari - Winterstop
7 Januari - 18 Mei - nationale kampioenschappen en internationale clubcompetities
20 Mei - 15 Juni - gereserveerd voor wedstrijden nationale teamss
Vakanrtie - 1 maand

Meer op




Tags

kalender clubcompetities kampioenschappen landenvoetbal teamss beperken daarnaan eisten fifa interlandvoetbal kwalificatie loonlijst madrid pakket slehcts uefa vakanrtie voetbaltoernooi voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht