Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in de autosport?

8 mei 2001 19:40

Verslaggever: RvN

Of Ajax deel zal gaan nemen aan de Premier 1 Grand Prix is nog onduidelijk. 25 Europese voetbalclubs zullen in die Grand Prix races hun debuut maken in de autosport. De nieuwe Grand Prix moet een concurrent gaan worden van de Formule 1 en hoopt te profiteren van de populariteit van de voetbalsport.

Op zondag 7 juli 2002 wordt de eerste race van de Premier 1 Grand Prix op het circuit van Monza in Itali? gehouden, zo werd vandaag bekend. Feyenoord zal zeker een van de twee deelnemers zijn, zo meldde de club vandaag in de autosport. Ajax, PSV en Vitesse staan op de nominatie voor de andere plaats.

Of Ajax daadwerkelijk geinteresseerd is, is nog onduidelijk. Wel sprak het een jaar geleden daartoe een intentie uit. Het enige wat de club hoeft te doen is het gebruik van het logo af te staan. Daar tegenover zou een opbrengst van naar verluidt zo'n miljoen gulden per jaar staan.

Meer op




Tags

autosport grand prix circuit feyenoord gulden itali logo monza nominatie populariteit races vitesse voetbalclubs voetbalsport

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal