Adrie Koster blij met zege

8 december 2007 21:39

Adrie Koster liet na afloop weten blij te zijn met de zege. 'We moesten sowieso winnen na de nederlaag tegen NAC. We komen snel op voorsprong en staan bij rust met 1-3 voor. Dan moet zo'n wedstrijd normaal gesproken gespeeld zijn. Willem II moet dan komen en dan ontstaat er ruimte voor ons. Wij liepen echter achteruit in de tweede helft. dan komen we toch in de problemen en wordt het in de laatste fase spannend. We hadden moeite om de bal voorin te houden en stonden niet kort genoeg op het middenveld waardoor zij er voetballend doorheen konden komen.

De Ajax-coach liet weten progressie gezien te hebben in de coaching, een punt waar hij zo op gehamerd had de afgelopen week. 'Bepaalde overnames liepen nu beter, al moet het nog wel beter.'

Koster was tevreden over Kennedy die het sinds lange tijd weer eens op 'tien' mocht proberen. 'Hij was redelijk tot goed in de eerste helft. In de tweede helft zakte hij weg. Maar dat is niet zo vreemd, omdat hij wedstrijdritme mist.'