Ajax naar derde plaats ondanks gelijkspel

3 mei 2001 22:22

Verslaggever: M

Ajax heeft donderdag wederom kostbare punten verspeeld in de strijd om Europees voetbal. In Waalwijk kwamen de Amsterdammers tegen RKC niet verder dan een 2 - 2 gelijkspel. De Ajacieden keken al na 13 minuten tegen een 2 - 0 achterstand aan. Rick Hoogendorp profiteerde twee keer dankbaar van de wanorde in de defensie van Ajax. Enkele minuten later schoot Witschge de belangrijke aansluitingstreffer achter Van Dijk. De snelle gelijkmaker na de rust van de razendsnelle Ikedia bracht de hoop op een nuttige overwinning op de Brabanders weer terug. Een slotoffensief van Ajax leverde echter niet meer het gewenste winnende doelpunt. Ondanks het gelijkspel neemt Ajax de derde plaats in de competitie weer over van Roda JC. De voorsprong in punten is daarentegen als sneeuw voor de zon verdwenen. Alleen op doelsaldo blijven de Amsterdammers Roda JC nog voor. Ajax heeft nog een achterstand op Feyenoord van 4 punten.