Ajax speelt 2-2 in De Kuip

11 november 2007 14:22

Ajax heeft in een boeiende wedstrijd in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. In een wedstrijd die verschillende gezichten kende, kon Ajax uiteindelijk tevreden zijn met het gelijkspel. De invallers Rommedahl en De Jong zorgden voor de Ajax doelpunten in de tweede helft.

Voor rust had Ajax het moeilijk tegen een agressiever en feller feyenoord. De jonge ploeg had moeite om in de volle Kuip in hun ritme te komen. De 1-0 achterstand bij rust was dan ook niet onverdiend.

Na rust herpakte Ajax zich en was het veel gevaarlijker. Het inbrengen van Rommedahl en Kennedy voor Suarez en Luque hielp daarbij. Het was Rommedahl die met een prachtige inzet de bal in de verre hoek draaide en Ajax op 1-1 zette. Even later kwam Ajax zelfs op 1-2 via Siem de Jong. Ajax kon in die fase de wedstrijd zelfs beslissen, maar Huntelaar miste.

Nadat eerst Van der Wiel er geblesseerd afging en vervolgens Ogararu, kwam de ploeg met tien man te staan. In die fase werd het moeilijker voor Ajax. Het zat ook niet mee toen Feyenoord onterecht een penalty kreeg toen Mols naar de grond ging. Stekelenburg stopte de penalty opnieuw, maar kon de rebound van De Guzman niet meer keren.

Beide ploegen kregen daarna nog kansen op de winst. In de slotfase was het nog even zweten toen Slory twee keer alleen voor de keeper kwam, maar niet scherp was.