Winst Bergdolmo, gelijkspel Pasanen

25 april 2001 23:10

Verslaggever: M

Noorwegen was woensdagavond in een oefenduel in Oslo te sterk voor Bulgarije. De overwinning kwam pas laat tot stand. De Noren kwamen voor 6.200 toeschouwers al na een minuut spelen op achterstand door een treffer van Hristov. Pas in het laatste kwartier verzekerde Noorwegen zich van de zege. Leonhardsen was de matchwinnaar met 2 doelpunten. Ajax-verdediger Andre Bergdolmo maakte de 90 minuten vol in de achterhoede van de Noren.

Zijn ploeggenoot in Amsterdam, Petri Pasanen, stond woensdag ook in de basis in de vriendschappelijke wedstrijd van Finland tegen Hongarije in Boedapest. In een saaie wedstrijd kwamen beide elftallen voor 4300 supporters niet tot scoren. Steven Pienaar bleef in het oefenduel van Zuid-Afrika in en tegen Italie op de bank. De Zuid-Afrikanen, met Mokoena in de basis, verloren nipt met 1 - 0 door een doelpunt van Montella.