Ajax wint met 4-2 van Roda JC

4 november 2007 16:24

Ajax heeft thuis Roda JC verslagen. In de Amsterdam Arena werd het 4-2 voor Ajax. Doelpunten kwamen op naam van Huntelaar, Suarez, Luque en Rommedahl. Luque was de opvallendste man in de Arena. Hij komt steeds beter in vorm.

Roda JC maakte het Ajax vooral in de eerste helft moeilijk. De ploeg speelde agressief en daar had Ajax het bij vlagen moeilijk mee. Ajax kwam nog wel op voorsprong door een kopbal van Huntelaar. Vlak na de 1-1, een kopbal van Lamah, kwam Ajax via Suarez weer op voorsprong.

Direct na rust scoorde Luque de 3-1. Dat brak Roda JC. Vanaf dat moment had Ajax niet zoveel meer te vrezen. Ajax verzuimde alleen verder uit te lopen. Pas toen Roda JC laat in de wedstrijd de aansluitingstreffer scoorde kree Ajax het moeilijker. Roda JC kreeg zelfs uitgelezen kansen op de gelijkmaker.

Ajax kreeg zelf echter minstens net zo goede kansen via onder andere Suarez en Huntelaar. De laatste mistte zelfs een penalty. In blessuretijd maakte Rommedahl wel gebruik van de ruimte en hij zorgde voor de 4-2.