Ajax verslaat Heerenveen in de beker

31 oktober 2007 22:42

Ajax heeft zich voor de volgende ronde van de beker weten te plaatsen. In de derde ronde versloeg de ploeg Heerenveen. In de Amsterdam Arena werd het 3-1 voor Ajax. Heitinga, Maduro en Huntelaar waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Al in de zevende minuut kwam Ajax op voorsprong. John Heitinga konvan dichtbij inschieten, nadat Vandenbussche een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar nog tegenhield. Ajax kon vervolgens die voorsprong vasthouden en verder uitbouwen. In de 28ste minuut was het weer raak uit een vrije trap. Dit keer was het Hedwiges Maduro die een vrije trap van Luque binnenkopte.

Na rust vergrootte Huntelaar de voorsprong zelfs nog naar 3-0 uit een assist van Rommedahl. Het was zijn tiende bekerdoelpunt in tien duels. Pas na de 3-0 kon Heerenveen via Bradley er iets tegenover stellen.