Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff reageert op noodzakelijke organisatorische veranderingen

22 oktober 2007 19:25 - Telegraaf.nl

Verslaggever: RvN

Of Johan Cruijff in de commissie wil plaatsnemen die de organisatie gaat evalueren is nog onbekend. In zijn column in De Telegraaf ging hij wel alvast uitgebreid op zijn visie over de organisatie.

[....] Allemaal verschillende ideeën en visies. Terwijl Ajax ooit een systeem had waarin oud-voetballers vaak jeugdleiders of scouts werden. Al die mensen waren met elkaar opgegroeid en dus al jaren samen ieder weekeinde voor de club bezig. Ajax beschikte zo over onvoorstelbaar veel know how en ogen, waardoor bijna niets de club ontging.

Toen ik twintig jaar geleden trainer was, kwamen dankzij deze oud-spelers talenten als Frank en Ronald de Boer, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert en Edgar Davids naar de club. Allemaal jongens die ik zelf nooit had gezien, maar die dankzij al die echte Ajacieden toch al heel jong bij de club rondliepen.

Maar in plaats van dit systeem in ere te houden, moest het ineens professioneler en werden al die vrijwilligers aan de kant geschoven. Uitgerekend de mensen die niet met zichzelf bezig waren, maar uitsluitend en alleen hun club nog beter wilden maken dan die al was. Toen zij weg werden gesaneerd, is de basis voor de huidige problemen gelegd.

Het werd steeds professioneler, er kwamen steeds meer functies en steeds meer mensen kregen een vinger in de pap. Terwijl het voor een club als Ajax primair om drie functies draait: de trainer, de hoofd opleidingen en de hoofd scouting. Als die drie het met elkaar kunnen vinden, dan kan het eigenlijk nooit fout gaan. Die eenheid vormt de basis van het geheel. Die mensen moet je verder met rust laten en vooral hun werk laten doen.


Meer: Telegraaf.nl

Meer op Telegraaf.nl




Tags

organisatorische telegraaf beschikte boer clarence column davids eenheid gesaneerd how jeugdleiders jong kluivert know ontging onvoorstelbaar pap primair rondliepen seedorf uitsluitend visies vrijwilligers weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag hato heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos