Transparent
Inloggen
Sluiten

Kieft: Huntelaar nog niet klaar voor buitenland

20 oktober 2007 09:14 - De Telegraaf

Verslaggever: RvN

Huntelaar liet eerder weten dat hij dit seizoen als zijn laatste leerjaar bij Ajax beschouwd alvorens hij de stap naar een grote club in het buitenland wil maken. Wim Kieft laat in zijn column in De Telegraaf weten dat de Ajacied er volgens hem nog niet klaar voor is.

"Ik vraag me af of hij daar wel klaar voor is en zelfs of hij wel de kwaliteiten heeft om in het internationale voetbal te renderen."

"In Nederland scoort hij dan wel makkelijk, maar internationaal heeft hij toch eigenlijk nog helemaal niets laten zien. Als je kijkt hoe Huntelaar zich presenteerde in zijn eerste halve jaar bij Ajax, dan heeft hij die belofte nog steeds niet ingelost. Natuurlijk heeft hij door twee vroegtijdige uitschakelingen in de Champions League een vracht aan internationale wedstrijden gemist."

"En dat is heel jammer, want dat zijn juist de wedstrijden waarin een jonge speler weerbaarder wordt. Maar ook in het Nederlands elftal heeft zijn ontwikkeling zich niet doorgezet. Na het EK werd hij toch beschouwd als dé nieuwe spits van het Nederlands elftal. Van Basten zag in hem het ideale aanspeelpunt voor Oranje, maar die rol heeft hij niet af kunnen dwingen. Overigens zie ik wel tekenen van herstel bij Huntelaar."

"Zijn carrière laat het bekende patroon zien van een speler, die komt als een komeet, vervolgens diep valt en sterker wordt door weer op te krabbelen. Maar ik denk dat hij nog veel dreigender in zowel zijn voetbal als zijn scoren moet worden, wil hij ook werkelijk klaar zijn voor een grote club."

Meer op De Telegraaf




Tags

huntelaar kieft aanspeelpunt basten belofte column doorgezet dreigender komeet krabbelen leerjaar nederland oranje patroon renderen telegraaf uitschakelingen vracht vroegtijdige weerbaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos