Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax meldt verlies van 10,4 miljoen euro

18 oktober 2007 09:30

Verslaggever: RvN

Ajax heeft zojuist de financiele jaarcijfers van het seizoen 2006-2007 gepubliceerd. De club leed een nettoverlies van 10,4 miljoen euro, vorig seizoen was dat verlies nog 6,6 miljoen. De transfers van Babel, Sneijder en De Mul hebben allen na dit boekjaar plaatsgevonden en vallen in het resultaat van het huidige seizoen. Ajax verwacht daardoor een positief resultaat. Het operationele resultaat van dit seizoen zal door het ontbreken van Europees voetbal echter opnieuw negatief zijn.

De netto-omzet kwam vorig seizoen uit op 64,9 miljoen euro, 12,8 procent minder dan in het seizoen 2005-2006. Het operationele resultaat kwam uit op een verlies van 1,4 miljoen euro tegen 7,0 miljoen positief het jaar ervoor. De club wijt de daling van de resultaten aan het missen van de lucratieve UEFA Champions League.

De omzet uit de kaartverkoop steeg wel. De losse kaartverkoop steeg met 1,3 miljoen euro tot 6,7 miljoen euro, de omzet uit seizoenskaarten kwam 0,6 miljoen euro hoger uit op 9,3 miljoen euro. Ook het aantal verkochte business seats en skyboxen ging omhoog.

De volledige jaarcijfers: Ajax.nl (pdf)

Meer op




Tags

babel boekjaar business daling mul netto nettoverlies seats uefa verkochte wijt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos