Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax beslist

6 oktober 2007 09:31 - AD

Verslaggever: P.

Gisteren verklaarde Ten Cate op de offici?le clubsite dat er niets zou kloppen van de verhalen die rondgaan dat hij persoonlijk akkoord was met Chelsea. Volgens het Algemeen Dagblad klopt dat, maar het is wel zo dat het enige struikelblok voor de overgang van Ten Cate naar Chelsea de opstelling van Ajax is.

,,Ik heb met mijn volle verstand een contract bij Ajax getekend. De bedoeling is nog steeds om met Ajax kampioen te worden. Wat mij betreft dien ik mijn contract uit. Alles wat over Chelsea en mij wordt geschreven, zijn indianenverhalen.??, vertelde Henk ten Cate gisteren en vervolgde zijn verklaring met de woorden: "Vorig jaar ben ik naar Amsterdam gekomen omdat kampioen worden met Ajax mijn grote droom is."

Zijn zaakwaarnemer Sigi Lens vertelde tegenover The Sun het volgende, waaruit blijkt dat die droom toch niet zo absoluut kan zijn als het lijkt: ,,De rolverdeling bij Chelsea is duidelijk en iedereen is opgewonden. We willen samenwerken. En niet wachten tot het einde van het seizoen. Maar dat hangt van Ajax af.?? Lens voegde daar gisteren telefonisch tegen AD Sportwereld aan toe: ,,Henk heeft een gesprek gehad waarbij Roman Abramovich, Frank Arnesen en nog een paar mensen zaten. Dat was een goed gesprek. Het kwam niet tot een akkoord. Wij staan nu aan de zijlijn. Pas als Chelsea en Ajax eruit zijn, kunnen we verder praten. Maar Chelsea wil Henk absoluut hebben.??

Lens lichtte Algemeen Directeur Fontein in, die antwoordde dat Kenyon Ajax zou moeten bellen. Hierdoor kreeg Lens naar eigen zeggen het gevoel dat Ajax van Ten Cate af wil. Fontein wilde dat gisteren nuanceren. ,,We zijn natuurlijk niet voorbereid op een vertrek van onze trainer midden in het seizoen.??

Ten Cate wilde nog wel kwijt dat hij gevleid was door de aandacht van Chelsea. ,,Ik ben gevleid ja. Het is natuurlijk een club met de beste spelers ter wereld. Maar ik ben nog steeds van plan mijn contract met Ajax uit te dienen.?? Toen Ten Cate herinnerd werd aan de belofte van Wesley Sneijder om nog een jaar bij Ajax te blijven en hem gevraagd werd of hij Ajax nog tegen Sparta coacht was het antwoord: "Tja. Ik kan m?n been breken. Je weet het nooit."

Meer op AD




Tags

chelsea cate lens fontein gevleid abramovich arnesen belofte clubsite coacht dien indianenverhalen kenyon lichtte nuanceren opgewonden rolverdeling roman rondgaan sigi sparta sportwereld sun vervolgde voegde zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht