Transparent
Inloggen
Sluiten

Angstig Ajax ten onder in verlenging

4 oktober 2007 21:59

Ajax is uitgeschakeld in de UEFA Cup door Dinamo Zagreb. De Kroaten verrasten Ajax met aanvallend spel in de eerste helft en kwamen op 0-1. In de tweede helft kon Ajax een klein overwicht niet verzilveren, waarna Dinamo toesloeg in de verlenging. Ajax verloor uiteindelijk met 2-3.

In de eerste helft was het dus verrassend genoeg Dinamo Zagreb dat het betere van het spel had. Na ruim een halfuur spelen maakte jongeling Gregory van der Wiel binnen de zestien een overtreding op Mandzukic, waarna Modric mocht aanleggen van elf meter. Die schoot de bal onberispelijk binnen, achter Stekelenburg.

In de tweede helft begon Ajax niet veel beter dan in de eerste. Dat verbeterde echter vooral op het moment dat Ogararu in de ploeg kwam. De paar kansen die Ajax kreeg werden echter niet verzilverd. Tegen het einde van de tweede helft werd Dinamo weer sterker. Er werd echter niet meer gescoord. Omdat Ajax eerder de heenwedstrijd met 0-1 had gewonnen, moest er verlengd worden.

In de eerste helft van de verlenging viel echter het doek al vrij snel. Mandzukic werd volledig vrijgelaten en mocht de 0-2 vrij inschieten. Twee minuten later profiteerde hij nogmaals van de chaos: 0-3. Huntelaar maakte vervolgens nog de 1-3, door een harde voorzet van Ogararu knap in de kruising te plaatsen. In de laatste seconde van de tweede verlenging mocht Huntelaar zelfs nog de 2-3 maken.

Verder dan dat kwam Ajax echter niet meer, waardoor de Europese uitschakeling dit seizoen definitief een feit was.




Tags

verlenging dinamo angstig huntelaar mandzukic ogararu zagreb aanleggen chaos doek gregory heenwedstrijd inschieten jongeling kroaten kruising modric stekelenburg toesloeg uefa verbeterde verrasten wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal