Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff: aankoop Suarez voorbeeld voor Nederlandse clubs

20 augustus 2007 19:11

Verslaggever: RvN

Johan Cruijff gaf in zijn exclusieve column in De Telegraaf een groot compliment aan Luis Suarez.

"Als je op het laatste moment ergens binnenkomt, waar je meteen aan de bak moet in twee topwedstrijden en je brengt het er zo vanaf, dan is dat heel knap. Tegen Slavia miste hij een paar kansen, maar hij stond wel steeds op de goede plaats. Ook tegen De Graafschap was hij bij zo'n vijf doelpunten betrokken."

"Ik vind de aankoop van Suarez dan ook een goed bewijs van hoe de Nederlandse topclubs alle miljoenenverkopen het hoofd moeten bieden. Dat is in de eerste plaats door zelf spelers op te leiden en verder door jonge, talentvolle voetballers aan te trekken. En dus niet door bijvoorbeeld de 27 miljoen van Wesley Sneijder te investeren in een voetballer die tussen de 15 en 20 miljoen kost. Je betaalt dan een kapitaal voor een tweede keus, want de beste heb je zelf net verkocht."

"Dus zolang je goed opleidt en goed en aantrekkelijk blijft voetballen, dan blijf je als club gezond. Omdat de meeste internationale topclubs dat juist niet doen. Want ook het Real Madrid van morgen zal blijven kopen. Dus moeten clubs als Ajax en Feyenoord zorgen, dat ze daar van blijven profiteren."

Meer: De Telegraaf

Meer op




Tags

suarez telegraaf bewijs binnenkomt column feyenoord graafschap kapitaal madrid miljoenenverkopen opleidt slavia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal