Ajax haalt uit bij seizoensstart: 1-8

19 augustus 2007 14:23

Ajax heeft uitgehaald bij de seizoensstart van de eredivisie. In Doetinchem won de ploeg met 1-8 van De Graafschap. Goals kwamen op naam van Huntelaar (4), Maduro (2), Suarez en Kennedy.

Het duurde even voordat Ajax echt op gang kwam. Na ruim een half uur brak Huntelaar de ban met de openingstreffer. Daarna ging het makkelijk voor Ajax e snel met de score. Nog voor rust zorgde Suarez na een een-twee voor de 0-2.

Na rust kwam de score weer op gang toen Ten Cate Maduro in het veld bracht voor Schilder. Prompt scoorde Maduro twee keer in vier minuten tijd. Vevrolgens waren het Kennedy en Huntelaar die Ajax op 0-6 zetten. De Groot mocht na weifelend optreden van Emanuelson voor de 1-6 zorgen. In blessuretijd ging Huntelaar nog eens los. Eerst versierde Suarez op zijn eigen wijze opnieuw een penalty. Dit keer benutte de spits van Ajax die wel feilloos. Een minuut daarna was het zelfs nog 1-8 via dezelfde Huntelaar. Zijn inzet was volgens scheidsrechter Vink net achter de lijn geweest, alvorens de keeper hem wegwerkte.