Jong Oranje speelt gelijk tegen Denemarken

6 april 2001 13:37

Verslaggever: M

Jong Oranje heeft donderdagavond de eerste beslissingswedstrijd tegen Denemarken in Tilburg met 1 - 1 gelijkgespeeld. Het Nederlands elftal onder 18 met de Ajacieden Stekelenburg, Van der Vaart, Hersi, Heitinga en Fleur in de basis, opende in de 13de minuut de score door een doelpunt van Van Beukering. Pas in de tweede helft trok Denemarken de stand gelijk door een penalty, veroorzaakt door de toekomstige Anderlecht-speler Fleur, te benutten. Wil Oranje zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap dan zal er op 1 mei in en tegen Denemarken gewonnen moeten worden of een hoog gelijkspel worden behaald.