Transparent
Inloggen
Sluiten

Adriaanse past huisstijl aan

6 april 2001 12:55 - AD

Verslaggever: HN

Aan het begin van het seizoen probeerde Co Adriaanse het nog even: spelen met een echte 'nummer 4'. Gal?sek moest die rol vervullen door voor de driemans verdediging spelend de opbouw te verzorgen. Louis van Gaal behaalde met deze speelwijze ooit grote triomfen, hij liet alle jeugdelftallen zelfs in dit systeem spelen. Onder Adriaanse bleek echter dat Ajax met slechts drie verdedigers achterin te kwetsbaar was. Daarom schakelde hij over naar een 4-3-3 systeem.

De trainer is zo tevreden over deze aanpassing dat hij heeft besloten de nieuwe speelstijl in de jeugdelftallen door te voeren. De trainer lichtte zijn beslissing in het AD toe: 'In het huidige systeem zijn er meer tactische mogelijkheden, juist omdat alle vier verdedigers nu de opbouw moeten kunnen verzorgen. In het oude concept deed alleen de nummer 4 dat en werden de verdedigers achter hem ook niet geschoold om op te bouwen.' Bovendien konden de scouts nergens verdedigers vinden die geschikt waren om in het oude systeem te spelen. Volgens Adriaanse heeft Ajax nu een ruimere keuze in het aantrekken van verdedigers.

Meer op AD




Tags

adriaanse huisstijl opbouw verzorgen driemans gaal gal geschoold kwetsbaar lichtte ruimere schakelde sek speelstijl spelend triomfen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal