Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen bevestigt uitkomst arbitragezaak

9 augustus 2007 10:21 - FCGroningen.nl

Verslaggever: RvN

FC Groningen bevestigt dat de arbitragecommissie van de KNVB het verzoekschrift van Luis Su?rez afgewezen. De Uruguayaan wordt derhalve aan zijn tot medio 2011 lopende contract met FC Groningen gehouden.

De arbitragecommissie vindt het belangrijk dat Su?rez een jonge speler is, die pas ??n jaar in Groningen voetbalt en contractueel nog tenminste twee jaar aan FC Groningen is verbonden. Hierbij is de tweejarige optie derhalve niet meegerekend. Over de sportieve positieverbetering schrijft de commissie: ?Er is sprake van een sportieve verbetering bij een overgang van FC Groningen naar Ajax, maar de verschillen tussen de recente prestaties van beide clubs zijn echter niet zodanig dat gesproken kan worden van onmiskenbare aanmerkelijke sportieve verbetering.?

Voor de arbitragecommissie woog het ook mee dat Su?rez in perspublicaties aan het einde van het seizoen heel duidelijk heeft aangegeven nog minimaal een jaar bij FC Groningen te zullen voetballen en dat het voor de club bij een vertrek van de spits nu zeer moeilijk zal worden nog voor het verstrijken van de transferperiode een speler van hetzelfde kaliber aan te trekken.

Meer op FCGroningen.nl




Tags

groningen arbitragecommissie rez arbitragezaak aanmerkelijke kaliber knvb onmiskenbare perspublicaties positieverbetering tweejarige verzoekschrift woog

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos